vrijdag 21 augustus 2009

Ziek, zwak en misselijk. Maar wel in een mooie omgeving!












Internet is gruwelijk slecht hier, dus ik houd het kort

Het Toba meer is werkelijk een schitterende omgeving om een paar dagen te zijn. Het is een vulkanisch meer en dat betekent dat het op plekken 450 meter diep is. Het water is dan ook heerlijk koel.

Vanuit het eiland waar we op zitten, kijken we op tegen de bergtoppen die omringd worden met wolken waar regelmatig een verkoelende regen uit valt. Deze dagen liggen we voor het eerst onder een deken. Ook wel weer eens lekker na de weken waarin het 's nachts niet koeler werd dan 20-25 graden.

De bevolking van deze eilanden houdt haar oude tradities nog volop in stand. (Dat vinden de toeristen immers erg leuk)



In ons hostel Bagus Bay was op de avond waarop we aankwamen al een zang- en dansgroep die leuke muziek wist te maken. (beter dan het gejengel op Java, daar ben je echt snel klaar mee) en op onafhankelijkheidsdag, maandag 17 augustus,zagen we de overblijfselen van de locale vorstenhuizen voorbij trekken en deden dansgroepen van de locale scholen hun best om de bokaal te winnen.

Er was zelfs een bokswedstrijd tussen de kampioenen van enkele scholen. Kom er eens om op koninginnedag, dat zou voor de tere Nederlandse feestvierders vast te veel worden.



De schoonheid van de omgeving en de vriendelijkheid van de mensen heeft echter niet geholpen voor de gezondheid. Vanaf dinsdag werd ik verkouden, kreeg hoofdpijn en spierpijn en vreesde even voor de Mexicaanse griep.




De lokale artsen gaven een serie medicijnen die je in Nederland op de intensive care nog niet zou krijgen en ik besloot het maar gewoon uit te zieken.

Met alle goede zorgen van Lydia en de medewerkers van Bagus Bay was ik op donderdag weer voldoende opgeknapt en we zijn doorgereisd naar Bukit Lawang.

Het was wederom een boeiende reis (11 uur lang, in zeven verschillende vervoermiddelen) maar we zijn goed aangekomen. Dit jungle plekje, dat bekend is vanwege het oerang oetang opvangcentrum hier. (van de locale Lenie het Hart, alleen zijn hier geen zeehonden)

Morgen (zaterdag) gaan we een tocht maken door de jungle. We zijn benieuwd!

3 opmerkingen:

  1. Hey Gerrit en Lydia,
    Ben benieuwd hoe de jungle gaat bevallen, hoop in ieder geval dat je snel opknapt. Wat lezen jullie eigenlijk allemaal?

    groetjes
    Jasper

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi G&L ik ben nu aan mama aan het uitleggen hoe ze zelf een reactie kan plaatsen, dus waarschijnlijk volgt er een van mama. groet Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve G en L wat een geweldige verhalen wat maken jullie veel mee trouwens erg leuk dat jullie zoveel moeite doen om ons op de hoogte te houden we kunnen jullie op de voet volgen.Hopenlijk zijn jullie ook weer opgeknapt want je zult niet overal een toilet bij de hand hebben liefs uit de parel der hanzesteden je ogm

    BeantwoordenVerwijderen