maandag 20 juli 2009

Bali


Bangkok was met al zijn drukte, monniken, tempels en bizarre combinaties van moderniteit en traditionalisme een indukwekkende stad. De benauwde hitte maakt echter dat we blij zijn dat we op vrijdagochtend om 06.15 (!) in het vliegtuig konden stappen richting Bali, Indonesie.

Onze eerste nacht verbleven we in Legian dat deel uitmaakt van Kuta beach. Dit oord is het beste te vergelijken met een slecht geslaagde combinatie van Bounty island, Benidorm, Salou, Het Leidseplein en een vierbaanssnelweg.
Kortom: geen plek om aan te bevelen wat ons betreft.

We bleven hier een nacht omdat het dichtbij het vliegveld ligt en we niet veel zin hadden om direct na onze vlucht een aantal uur door te reizen.

In Legian hoorden we ook van de verschrikkelijke bomaanslag in Jakarta. De kranten staan er uiteraard vol mee. Alom wordt het veroordeeld. Een contact in Indonesie mailt me hoe sterk de afkeer van dit extremisme is bij het merendeel van de bevolking, maar hardliners zijn helaas moeilijk te stoppen.




Nadat we 24 uur genoten hadden van al het moois dat Legian ons te bieden had, stapten we op zaterdag in een Bemo busje op weg naar Padangbai.


Een mooie rit waar we onderweg de vele mogelijkheden

zagen van een brommer (eigenlijk hebben we ook helemaal geen auto nodig beseffen we nu) en we genoten van het landschap.

Belangrijker was dat we onderweg even aan de praat raakten met wat backpackers. Ze waren zo enthousiast over de Gili Islands dat we in onze Lonely Planet doken en na wat leeswerk besloten om onze plannen om te gooien. We blijven niet in Padangbai maar pakken de boot naar de Gillies!

Het plan is om daar te gaan duiken. Aangezien we de boot al gemist hebben, blijven we het weekend wel in Padangbai. Dat blijkt een geweldige keus.

De afgelopen dagen sliepen we in ‘de huiskamer van Teun’.

Een Nederlander die na een leven van reizen en werken over de hele wereld een huis liet bouwen in deze mooie baai. Steeds meer backpackers vroegen of ze bij hem konden overnachten en al snel veranderde zijn huis in een backpack hostell.

We sliepen daar in de dormitory /slaapzaal. Dat betekent op zijn balkon op een mat op de grond onder een klamboe. Heerlijk (en vooral heerlijk goedkoop).


In Padangbai hebben we de rest van de zaterdag en een lekkere relaxte zondag doorgebracht. Volgens een gereformeerde gewoonte hebben we een preek beluisterd van de dominee die binnenkort beroepen wordt naar Amsterdam: PJ Visser uit Den Haag.

Mooie preek over de brief van Paulus aan de gemeente in Galatiƫ waarin hij vertelt dat door het leven en sterven van Jezus de afstand tussen God en mens is weggenomen. We hoeven dus niet allerlei stappen te zetten, te veranderen of ons aan wetten te houden voordat God ons wil aannemen zoals een Vader zijn kind aanneemt ook als het kind eigenwijs is of fouten maakt.

Toch ideaal zo’n mp3 speler!

Op dit moment doen we nog even de laatste inkopen, check ik mijn mail en probeer ik en vliegticket te boeken van de Gili eilanden (via Lombok) naar Java en we lezen nog wat voor de om 13.00 uur op de boot stappen de ons naar de eilanden brengt. Waarchijnlijk hebben we daar weinig bereik en mailen is lastig, maar misschien is dat juist wel goed voor ons (en vooral voor mij als mailverslaafde)
















1 opmerking:

  1. Leuk om over jullie avonturen op Bali te horen, ga vooral nog duiken (of minstens snorkelen), dat is echt prachtig daar! Zelf vond ik het duiken bij een scheepswrak uit WO2 (USAT Liberty) erg bijzonder... Keep us posted!

    Jasper

    BeantwoordenVerwijderen